Op deze pagina vindt u een overzicht van onze afgelopen webinars. Onze ervaren docenten nemen u mee in verschillende onderwerpen binnen de orthomoleculaire, nutritionele en leefstijl geneeskunde. U kunt specifieke onderwerpen zoeken door uw zoekterm in te vullen in onderstaande balk en vervolgens op de oranje 'Zoek'-button te klikken.
In dit webinar vertelt Margo Peinemann waarom slapen zo belangrijk is en wat de meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen zijn. U leert welke neuro-endocrinologische werkingsmechanismen schuilen achter het inslapen en doorslapen. Bovendien leert u slaapproblemen op een natuurlijke wijze te behandelen.
Vitamine B12 vervult talloze functies binnen ons lichaam. Het is onmisbaar in de energiestofwisseling en van belang voor een goede mentale gezondheid. In dit webinar praat Margo Peinemann u bij over de oorzaken, symptomen en oplossingen van een vitamine B12-tekort en hoe we kunnen zorgen voor een optimale werking van deze vitamine in ons lichaam.
Aandoeningen waarbij verstoringen in het metabole systeem een oorzaak zijn, zoals obesitas en insulineresistentie, komen steeds vaker voor en zorgen voor een verminderde levenskwaliteit. Tijdens dit webinar vertelt Margo u wat metabole stoornissen zijn en hoe u metabole stoornissen behandelt met behulp van leefstijlinterventies.
SARS-CoV-2 kan een grote impact hebben op de longfunctie. Ex-coronapatiënten blijken vaak last te houden van vervelende restklachten, zoals benauwdheid. In dit webinar bespreekt Fien hoe voeding, nutriënten, suppletie en leefstijl ingezet kunnen worden om de longschade te voorkomen, te beperken of restklachten te herstellen.
Recente studies suggereren een mogelijk verband tussen een lage vitamine D-status en/of een lage vitamine K-status en het optreden van ernstige complicaties bij COVID-19. In dit webinar praat Margo u bij over de laatste inzichten in vitamine D3 en vitamine K2 en hun rol in het verloop van COVID-19.
Tijdens dit unieke webinar schuift “huisarts 3.0” Lieneke van de Griendt aan bij onze docent Margo Peinemann. Ze bespreken waarom preventie zo belangrijk is en wat de impact is van leefstijlaanpassingen, met elementen als voeding, beweging, slaap, ontspanning en suppletie, op ons immuunsysteem.
Hersenen zijn de stuurman van energieverdeling en gedrag. In de praktijk zien we echter dat de hersenen deze prioriteit kunnen verliezen. Wat betekent het concept van het selfish brain voor onze gezondheid? En wat zijn de consequenties van het verlies van prioriteit van de hersenen? Onze docent Fien vertelt het tijdens dit webinar.
80% van de patiënten op de ICU met ernstige complicaties ten gevolge van het Coronavirus lijdt aan aandoeningen die één gemeenschappelijke deler lijken hebben.
Wilt u alles weten over de werking van ons brein onder stressvolle omstandigheden? Waarom leidt een pandemie, zoals de huidige Corona-pandemie, tot stress?
In dit webinar vertelt Margo Peinemann u, welke rol neuronen, dendrieten, axonen en neurotransmitters spelen in de hersencommunicatie. Voor het optimaliseren van de hersencommunicatie zijn voldoende voedingsstoffen nodig. Welke dat zijn en hoe u de hersencommunicatie optimaliseert leert u ook tijdens dit webinar.
Wat gebeurt er als een virus ons lichaam binnendringt? Op welke manier gaat ons immuunsysteem zo’n virus te lijf? Wat heeft het nodig om goed te kunnen werken, en welke rol spelen vetzuren daarin? Margo Peinemann vertelt u hier alles over.
Herkent u dat? Steeds meer cliënten melden zich met klachten die voortkomen uit een verstoring van de hersenstofwisseling, zoals overprikkeling, concentratiestoornissen of vergeetachtigheid. In dit webinar leert u hoe u er bij uw cliënten voor kunt zorgen dat de hersenstofwisseling (weer) optimaal wordt, waardoor klachten verdwijnen.
In dit korte, actuele webinar vertelt Margo Peinemann u wat u kunt doen om zo goed mogelijk bestand te zijn tegen virussen zoals het Coronavirus.
Uit recent wetenschappelijk onderzoek wordt steeds duidelijker wat het verband is tussen de darmen, ons microbioom en de hersenen. In dit webinar gaat Margo Peinemann samen met u op zoek naar waarom verstoringen van het microbioom vaak leiden tot serotonerge en/of dopaminerge klachten.
Bindweefselproblemen zijn een belangrijke oorzaak van verminderde beweeglijkheid van ons bewegingsapparaat en organen, waardoor uw patiënten ongemak en pijn kunnen ervaren. Onze docent Fien Demeulemeester, tevens bewegingswetenschapper en osteopaat, geeft antwoord op verschillende vragen rondom bindweefselproblematieken.
Margo Peinemann neemt u mee op een evolutionaire voedingsreis, waarin de adviezen volgens de Schijf van Vijf onder de loep worden genomen.
Als hormoon vervult vitamine D3 talloze functies binnen ons lichaam. Extra belangrijk dus om te weten wat nu werkelijk een goede bloedwaarde vitamine D is. Moeten we daarbij de standaardrichtlijnen aanhouden, of kiezen we beter voor iets extra’s? Wanneer is suppletie met vitamine D3 eigenlijk nodig? Alleen in de winter of het hele jaar door?
Een centrale rol in de energievoorziening van ons lichaam is weggelegd voor mitochondriën. Als deze energiefabriekjes hun werk niet goed doen, spreken we van mitochondriale disfunctie. Hoe stelt u vast of dit speelt bij uw cliënt? Tot welke ziektebeelden kan dit leiden? Wat kunt u doen om deze disfunctie te verbeteren? Leer het tijdens dit webinar.
Tekort aan magnesium kan leiden tot overactivatie van de NMDA-receptor, met als gevolg een verstoorde nachtrust, eindeloos piekeren, een onevenwichtig gemoed en zelfs pijnklachten. Ervaren therapeut Margo Peinemann laat u zien hoe u de symptomen van overactiviteit vlot herkent in uw praktijk en welke combinatie van stoffen voor verbetering zorgt.
Margo Peinemann stelt zich de vraag hoe de energiehuishouding en het immuunsysteem elkaar beïnvloeden en wat voor consequenties dat heeft voor de gezondheid. Tot slot geeft ze handvatten voor de behandeling met voeding, beweging, suppletie en leefstijl.
Dit webinar gaat over energieverdeling op systemisch niveau. Ervaren therapeut en docent Margo Peinemann beschrijft het gehele proces rondom ATP-productie aan de hand van vijf V’s: voorziening, verbruik, verdeling, verstoring en verbetering. Ze sluit af met een gedegen herstelplan met voeding, beweging en suppletie.
Tijdens dit webinar leert u wat mitochondriën zijn en hoe ze werken. We behandelen 7 strategieën voor een optimale mitochondriale functie en u krijgt praktische handvatten op het gebied van voeding, beweging en suppletie, waaronder met PQQ en Q10.