Praktische Informatie

e-learning webinar: Waarom anti-biotica en andere medicatie ons microbioom verstoren

De darm staat centraal binnen onze gezondheid. De blootstelling aan medicijnen, zoals antibiotica en anticonceptie, kunnen de balans van ons microbioom en de darmwand verstoren, met allerlei gezondheidsklachten tot gevolg. In dit webinar vertelt ervaren therapeut Margo Peinemann u alles over de invloed van medicijngebruik op ons microbioom en onze darmgezondheid en leert u wat u kunt doen om gezondheidsklachten te voorkomen of te herstellen.

We weten inmiddels hoe belangrijk een gezonde darm is voor de gezondheid. Het gebruik van medicijnen, zoals antibiotica en anticonceptie kan de balans van het microbioom en de darmwand verstoren en tot allerlei gezondheidsklachten leiden. Hoe kunnen we deze gezondheidsklachten voorkomen of herstellen? In dit webinar praat Margo u bij over de laatste stand van de wetenschap op het gebied van medicijngebruik en de gevolgen daarvan op het microbioom en de darmgezondheid. Uiteraard bieden we u ook praktische handvatten voor uw praktijk, zodat u weet wanneer u welke interventie kunt inzetten om de balans in het microbioom te herstellen. 

Wat u leert: 

 • De laatste stand van de wetenschap 
 • De gevolgen van antibioticagebruik op het microbioom en (darm)gezondheid
 • De invloed van anticonceptie op het microbioomen (darm)gezondheid
 • De gevolgen van andere medicijnen, zoals NSAID’s op de darmwand
 • Veelvoorkomende darm-gerelateerde klachten na medicijngebruik
 • Wanneer u welke interventie inzet in de praktijk
 • Doseringen en innamemomenten

Praktische informatie

Wanneer: Na inschrijving en uiterlijk binnen 3 werkdagen ontvangt u uw persoonlijke kijklink. Via deze persoonlijke kijklink 6 weken toegang tot het video- en lesmateriaal
Duur: 60 minuten
Locatie: NF online leeromgeving, kijken waar en wanneer het u uitkomt
Prijs: € 6,99 exclusief btw
Betaling: Online (op rekening en incasso helaas niet mogelijk)
Docent: Margo Peinemann
Voor wie: Gezondheidsprofessionals die samen de wereld gezonder willen maken
 
U kunt dit e-learning webinar op elk gewenst moment starten, stoppen en pauzeren. Na inschrijving en uiterlijk binnen 3 werkdagen versturen wij u een persoonlijke kijklink die toegang geeft tot dit webinar.


Over de docent: Margo Peinemann

Margo is al jaren aangesloten bij Natura Foundation als hoofddocent van onze opleiding Orthomoleculaire Therapie en adviseur. Daarnaast is zij orthomoleculair therapeut en behandelt in haar praktijk patiënten en sporters met gezondheidsklachten. Het is haar persoonlijke missie om de wereld gezonder te maken, ze deelt graag haar kennis met u over orthomoleculaire therapie.

Meld u hier aan
Docenten

"Wanneer de oorzaak van de ziekte of klacht aangepakt wordt in plaats van de symptomen te bestrijden, kan het lichaam de gelegenheid krijgen om zichzelf te herstellen."

Klik hier voor meer informatie over Margo Peinemann

Margo Peinemann

Datum en locatie

Datum en locatie

Vrijdag 18-02-2022

Locatie(s)

E-learning
, Online leeromgeving

Accreditatie

Accreditaties

 • KTNO: Accreditatie is aangevraagd

 • MBOG: Accreditatie is aangevraagd

 • NWP: Accreditatie is aangevraagd

 • LVNT: Accreditatie is aangevraagd

 • BBOW-APSO: Accreditatie is aangevraagd