Over Natura Foundation

Internationaal kennisinstituut voor klinische PNI en nutritionele geneeskunde

Natura Foundation is al bijna twintig jaar het meest toonaangevende kennisinstituut op het gebied van klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI). We onderzoeken, verzamelen, creëren en ontsluiten wetenschappelijke kennis die verbinding brengt tussen de afzonderlijke medische disciplines. 

 

We zijn vernieuwend, grensverleggend en ons enthousiasme inspireert u om voorbij uw eigen vakgebied te kijken. Maar dit doen we altijd vanuit objectiviteit en deskundigheid. Onze opleidingen, nascholingen, publicaties, advies en coaching zijn zonder uitzondering evidence-based en de oplossingen die we bieden zijn altijd praktisch toepasbaar. Zo ondersteunen we u in uw loopbaan en helpen u ambities te verwezenlijken. Uiteindelijk dragen we samen bij aan meer grip op gezondheid.

Fundamenteel begrip van ziekte en gezondheid

Natura Foundation is founder van de klinische PNI. Klinische PNI is hét integrale behandelperspectief voor de gezondheidsprofessional van nu. Het staat daarom aan de basis van al onze cursussen en opleidingen. Binnen de kPNI vormen de interacties tussen emoties, hormonen, het zenuwstelsel, het maag-darmkanaal en het immuunsysteem het fundament voor het begrip over ziekte en gezondheid. De belangrijkste interventies zijn gericht op voeding, het gebruik van solution-focused brief therapy, het reguleren van het bioritme, voorkomen en bestrijden van laaggradige ontstekingen en het gebruik van bewegingsprogramma’s.

 

Ontwikkeling en ondersteuning

Hebt u vragen of wilt u extra ondersteuning tijdens de opleiding? Onze docenten helpen u graag tijdens het cursistenspreekuur. Maar we gaan verder: ook na uw opleiding ondersteunen we u met coaching en kennis. Zo bieden we seminars, webinars en praktijkbijeenkomsten met actuele thema’s op het gebied van orthomoleculaire therapie, voeding, beweging en suppletie.

 

Ook houden we uw kennis op peil met de monografieën, artikelen en whitepapers die we regelmatig verspreiden via onze website, enews en sociale media. En hebt u behandeladvies nodig? Dan kunt u altijd bellen met ons Therapeuten Spreekuur. Zo staat u er nooit alleen voor.

Docenten

Natura Foundation heeft een breed internationaal team met ervaren docenten, bestaande uit artsen, kPNI- en orthomoleculair therapeuten, onderzoekers en psychologen. Iedere docent wordt ingezet op gebied van zijn of haar specialismen. Ze zijn verbonden aan universiteiten, kennisinstituten en werkzaam binnen medische praktijken en klinieken. Ook binnen Natura Foundation doen ze onderzoek, ontwikkelen ze nieuwe kennis en passen hun vaardigheden toe binnen de eigen gezondheidspraktijk.

Partners

Natura Foundation werkt samen met opleidingspartners in België, Duitsland, Nederland, Spanje en Argentinie. Op deze manier staan we dicht bij de gezondheidsprofessional en kunnen we optimaal inspelen op lokale educatiebehoeften.