Cursus Bloedwaardentesten

Binnen de gezondheidspraktijk bestaat een groeiende behoefte aan meetinstrumenten om vermoedens en diagnoses te verifiëren, voor meer grip op een succesvolle behandeling. Bloedwaardentesten – mits ze goed worden gebruikt – zijn hiervoor een uitstekend middel. Bij deze cursus leer je wanneer je welke test laat uitvoeren, hoe je de uitslag interpreteert en hoe je de resultaten integreert binnen je behandeling.

 

De cursus van 2018 zit vol

 


 

 

Cursusinformatie

Bloedwaardentesten zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Het is daardoor eenvoudiger geworden om bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties op t­e sporen. Het grootste voordeel is dat je met bloedwaarden je diagnose kunt verifiëren en het succes van je behandeling kunt monitoren. Maar een feit is wel dat de effectiviteit van de behandeling voor een groot deel afhangt van de interpretatie van de uitslagen. En daarvoor is kennis nodig van klinisch-chemische waarden en hun relevantie. Deze cursus helpt je om bloedwaardentesten goed te interpreteren en succesvol te integreren binnen je behandeling.

 

Wat je leert

Bij deze tweedaagse cursus leer je op basis van een overzichtelijk symptoom-disfunctiemodel de juiste bloedwaardentest(en) kiezen. Vervolgens interpreteer je de bloedwaarden die uit de testen komen en integreer je deze binnen je behandeling. Ook leer je hoe je met bloedwaardentesten de voortgang bij je cliënt kunt monitoren, voor een betere therapietrouw.

 

  • Je kiest de juiste bloedwaardentest(en) bij vermoedens en symptomen van hedendaagse aandoeningen 
  • Je bent op de hoogte van specifieke disfuncties van de lever, nieren, schildklier, het immuunsysteem, de alvleesklier en het bloed 
  • Je interpreteert en gebruikt klinisch-chemische waarden om een scherpere diagnose te stellen 
  • Je kent de verschillende referentiewaarden voor vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen
  • Je gebruikt bloedwaardentesten om verantwoorde en effectieve interventies op te stellen voor de behandeling van hedendaagse aandoeningen
  • Je kent de grenzen van toepasbaarheid van bloedwaardentests
  • Je monitort interventies door een serie van bloedwaardemetingen te vergelijken en wendt ze aan voor een betere therapietrouw

 

 

Wetenschappelijk onderbouwd

De cursussen en opleidingen van de Natura Foundation zijn gebaseerd op modern wetenschappelijk onderzoek en worden gegeven door ervaren docenten. De cursus Bloedwaardentesten wordt gegeven door Dr. Leo Pruimboom, expert op het gebied van welvaartsaandoeningen, en Frits Muskiet, emeritus hoogleraar klinisch-chemische analyse. Omdat onze docenten hun wetenschappelijke achtergrond en didactische vaardigheden combineren met jarenlange praktijkervaring en eigen onderzoek, kun je ervan uitgaan dat je niet alleen nieuwe kennis opdoet, maar vooral ook leert hoe je dit in de praktijk brengt.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde, zoals orthomoleculair therapeuten, kPNI-therapeuten, natuurgeneeskundigen, osteopaten, orthomoleculair diëtisten en fysiotherapeuten.

Accreditatie

Accreditatie is verleend door MBOG, KTNO, BATC en NWP.

Duur van de cursus

2 dagen.